Rychlá polévka z červené čočky

Všichni, co mě znají ví, že bez receptu neuvařím skoro nic 😂. Mám vždycky strach, že něco zapomenu nebo pozměním a to já nemám ráda 😇. Ale přijeli jsme od doktora a potřebovala jsem rychle udělat nějakou polévku. V lednici jsem měla uvařený zbytek květáku a tak jsem improvizovala a musím říct, že polévka se moc povedla.





Ingredience:
dvě střední mrkve
předvařený květák
červená čočka
ghíí
dva litry vody
tři stroužky česneku
sůl

Postup:
1) na lžíci ghíí osmažíme nastrouhanou mrkev,
2) zalijeme vodou a nasypeme červenou čočku (dala jsem zbytek, co jsem měla,         řekla bych tak 150 - 200 g),
3) přivedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut,
4) přidáme rozmačkaný česnek a předvařený květák, chvíli povaříme a můžeme           konzumovat.


Přeji dobrou chuť 😋.
Vaše Jana




Komentáře

  1. Já to mám úplně stejně. Buď neuvařím anebo uvařím a přítel mi naznačí ať se radši držím receptu. Na tenhle recept jsem narazila náhodou. Potřebovala jsem uvařit rychle a z věcí co mám doma. Tenhle recept je sice rychlý, ale v tento podzimní čas úplně suprový. Vážně stojí za zkoušku. Nakrájela jsem k němu čerstvý chleba z oblíbené https://www.vasepekarna.cz/ a vážně mňamka. 😊Děkuji za recept.

    OdpovědětVymazat
  2. Věci z čočky mám celkově hodně rád a chutnají mi. Teď teda hodně používám produkty z Francie. Třeba o víkendu se chystám dělat populární a dlouhý recept coq au de wine. Prostě kohout na víně. Možná jsem to napsal trochu špatně, Francouzi mě snad omluví. Každopádně naučit se francouzskou kuchyni je teď můj sen. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Červenou čočku mám hodně ráda, takže jí obvykle dávám do papírové tašky na nákup a když doma dochází, tak ji sháním. Jako prostě je to fajn věc, je to hlavně zdravé a nemá to takovou tu klasickou chuť čočky. A když se to doplní třeba cuketou nebo dýní, tak je to fakt šleha. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se třeba na červené čočce hrozně líbí jak je všestranná. Moje manželka je vegetariánka a v kuchyni ji používá hodně. Letos jsem si na zahradu z https://www.avenberg.cz/k93-grilovani koupil nový gril, takže jsme přes léto dost grilovali a manželka právě párkrát dělala i takové čočkové placičky na gril. Nebylo to vůbec špatné. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Teda přijde mi to jako taková ta obarvená voda. Čočku jsme měli včera na nový rok, byla to polévka z červené čočky, a jako vypadalo to mnohem lépe a věřím tomu, že to i lépe chutnalo. A k tomu samozřejmě klasicky gin, protože přípitek na Nový rok s ginem máme už jako letitou tradici. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám ráda, když se dá něco rychle uvařit, a čočka je navíc tak výživná. Vždycky do polévky ráda přidám pár pálivých papriček , aby měla šmrnc, a na https://www.pocitpohody.cz/popularni-chilli-papricky mají skvělé odrůdy, které bych mohla příště vyzkoušet. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na další koření nebo bylinky, které by do této polévky skvěle pasovaly. Těším se na vaše inspirace! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Rychlá polévka z červené čočky vypadá jako skvělý recept, který si snadno připravím i ve vytíženém dni. Červená čočka je nejen chutná, ale také výživná a plná bílkovin, což je ideální pro zdravou stravu. Líbí se mi, že recept je jednoduchý a rychlý, což mi ušetří čas. Pokud bych náhodou potřeboval dokoupit nějaké ingredience, určitě by potěšil kupón, který by mi pomohl ušetřit pár korun. Děkuji za inspiraci, určitě tuto polévku vyzkouším a zařadím ji do svého jídelníčku!

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, přemýšlím, že bych letos čočku pěstoval přímo u nás doma na zahradě, abychom měli domácí. Přijde mi totiž, že kvalitní fakt neseženu. Máme v plánu rozšiřovat zahradu, už teď čtu články jako zde o různých materiálech a technologiích, tak bychom rádi rozšířili i tu užitkovou zahradu o věci, které máme fakt rádi. :) Máš s tím nějakou zkušenost?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat